skolastikë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SKOLASTIKË f.

  • Filozofi idealiste e mesjetës, që merrej me shpjegimin dhe argumentimin e dogmave të kishës me anë të arsyetimeve abstrakte të logjikës formale.