skllavëroj

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SKLLAVËROJ kal.

  • 1. E kthej në gjendjen e një skllavi, i rrëmbej lirinë e çdo të drejtë dhe e shtyp pa mëshirë; robëroj. Donin të skllavëronin botën (popujt).
  • 2. fig. E vë plotësisht nën ndikimin dhe nën pushtetin tim, i heq çdo liri e pavarësi të veprimeve, e nënshtroj, e robëroj. U skllavëruan ndërgjegjen (shpirtin). I skllavëronin njerëzit me dogmat e fesë (me opiumin fetar).