skizmë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SKIZMË f.

  • 1. fet. Ndarja e një kishe në dy pjesë për shkak të mosmarrëveshjeve rreth dogmave e riteve fetare dhe të arsyeve politike të fshehura prapa tyre; përçarje e një kishe.
  • 2. fig. libr. Përçarje brenda një partie politike për shkak mosmarrëveshjesh të thella e parimore.