skermë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SKERMË f. sport.

  • Lloj sporti, në të cilin bëhen ushtrime dhe ndeshje me shpata të posaçme për të mësuar përdorimin me shkathtësi të armëve të bardha. Ndeshje skerme. Garat e skermës. Mësime skerme. Rregullat e skermës. Sallë skerme. Mjeshtër i skermës. Shpatë skerme. Merret me skermë.