skepticizëm

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SKEPTICIZËM m.

  • 1. filoz. Rrymë filozofike idealiste që e vë në dyshim mundësinë e njohjes së saktë të botës dhe të së vërtetës objektive nga ana e njeriut.
  • 2. Mosbesim ndaj dikujt a diçkaje; qëndrim me dyshim e mosbesim për mundësinë e kryerjes së diçkaje ose për vërtetësinë e diçkaje. E sheh me skepticizëm. Shpreh (shfaq) skepticizëm. Flet me skepticizëm.