skenik

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SKENIK mb.

  • Që ka të bëjë me shfaqjet teatrale, që lidhet me skenën, i skenës; që përputhet me kërkesat e teatrit dhe të mjeshtërisë së aktorit, që është i përshtatshëm për skenën. Lëvizjet skenike. Kulturë skenike. Të folur skenik. Mishërimi skenik i figurave.