skedë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SKEDË f.

  • Fletë e vogël katrore që mbushet me të dhëna të ndryshme dhe që vendoset së bashku me të tjerat sipas një rendi të caktuar për t'u gjetur lehtë në një kuti a në një kartotekë. Skedë e bardhë (e plotësuar). Skedat e bibliotekës (e kartotekës). Skedat e fjalorit. Plotësoi (mbushi) një skedë. E nxori në një skedë. Radhit skedat.