skarlatinë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SKARLATINË f. mjek.

  • Sëmundje ngjitëse që u bie kryesisht fëmijëve dhe që shfaqet me dhembje në grykë, me ethe dhe me njolla të kuqe në trup, prej të cilave bie lëkura në trajtë luspash; fruthi i zi. I ra (e zuri) skarlatina. Ka kaluar skarlatinën.