Jump to content

skandinav

Nga Wiktionary

SKANDINAV m.

  • Banor vendës i Gadishullit të Skandinavisë dhe i disa vendeve përreth ose ai që e ka prejardhjen nga këto vende.

SKANDINAV mb.

  • Që lidhet me Skandinavinë ose me skandinavët; që është karakteristik për Skandinavinë ose për skandinavët; i Skandinavisë ose i skandinavëve; që është krijuar nga skandinavët. Vendet skandinave (Norvegjia, Suedia, Danimarka, Islanda). Popujt skandinave. Gjuhët skandinave.