skalitur

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SKALITUR mb.

  • 1. Që është punuar me daltë, i gdhendur. Gur i skalitur.
  • 2. Që është zbukuruar me figura e vizatime të punuara me daltë. Shtyllë (pllakë) e skalitur.
  • 3. fig. Që ka tipare shumë të rregullta e të hijshme. Fytyrë e skalitur.
  • 4. fig. Që është përshkruar a paraqitur me forcë të veçantë shprehëse dhe me tipare të qarta; i shkruar bukur e me mjeshtëri, sa nuk mund t'i ndryshohet asgjë; shumë i goditur. Figurë e skalitur. Vargje të skalitura. Stil i skalitur.