skalion

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SKALION m. usht.

  • Pjesë e një njësie ushtarake, e cila është shtrirë në thellësi të frontit dhe jo e gjitha gjatë ballit, për të hyrë në luftim ose për të marshuar me radhë sipas kërkesave të komandës. Skalioni i parë (i dytë, i tretë). Skalion rezervë. Skalioni i sulmit. Skalionet e para të këmbësorisë.