sitkë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SITKË f. bot.

  • Bimë barishtore shumëvjeçare me rrënjë të trashë zvarritëse, me kërcell të lartë të rrumbullakët, me gjethe të ashpra e të forta, që rritet nëpër këneta dhe që përdoret për të bërë rrogoza ose për mbulesa të lehta. Rrogoz prej sitke.