sistemim

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SISTEMIM m.

  • 1. Veprimi sipas kuptimeve të foljeve SISTEMOJ, SISTEMOHEM. Sistemimi i orendive. Sistemimi i veglave dhe i pajisjeve. Sistemimi i fakteve (i të dhënave). Sistemimi i fëmijëve. Sistemimi në punë.
  • 2. bujq. Tërësi masash që merren për ta bërë tokën më prodhuese dhe për ta mbrojtur nga dëmtimet e ndryshme si gërryerja etj. Sistemimi agrar. Sistemimi i tokave (i fushës). Sistemimi ujor i Myzeqesë. Sistemimi i plotë i ngastrave.