sistematizoj

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SISTEMATIZOJ kal.

  • 1. I rregulloj gjërat sipas një sistemi, i përmbledh dhe i vë në një sistem. Sistematizon njohuritë (materialet).
  • 2. spec. Ndaj në klasa sipas sistemit përkatës, i caktoj vendin në një klasifikim sipas një kriteri të caktuar.