sistematikisht

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SISTEMATIKISHT ndajf.

  • 1. Sipas një sistemi, në një rend të caktuar. Janë renditur (vendosur) sistematikisht.
  • 2. Në mënyrë sistematike, sipas një plani dhe rregulli të caktuar; në mënyrë të njëjtë, të vetëdijshme dhe vazhdimisht; në mënyrë të organizuar e rregullisht. Punojnë (studiojnë) sistematikisht. Vazhdon shkollën sistematikisht. E ka kundërshtuar sistematikisht.