sistematikë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SISTEMATIKË f. biol.

  • Degë e biologjisë, që studion dhe përshkruan bimët e kafshët sipas tipareve të tyre të ngjashme ose të ndryshme e sipas lidhjeve të afrisë, duke i ndarë në grupe, tipa, klasa, familje etj. Sistematika përshkruese. Sistematika e bimëve.