sinoptikë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SINOPTIKË f. meteor.

  • Shërbim meteorologjik që merret me studimin e motit dhe me parashikimin e ndryshimeve të tij. Stacioni Qendror i Sinoptikës. Stuhi e parashikuar nga sinoptika.