Jump to content

sinod

Nga Wiktionary

SINOD m. fet.

  • 1. Mbledhje ose kuvend i klerit të një dioqeze për të rrahur e vendosur çështje të ndryshme të lidhura me veprimtarinë e kishës (në vendet ku vepron kisha e krishterë).
  • 2. Organi më i lartë i një kishe ortodokse autoqefale, i përbërë nga kryetari i saj dhe nga disa peshkopë (në vendet ku vepron kisha ortodokse).