sindikalizëm

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SINDIKALIZËM m.

  • Rrymë oportuniste mikroborgjeze në lëvizjen punëtore, e cila pranon vetëm luftën për të drejtat ekonomike e shoqërore me anë të sindikatave brenda kuadrit të sistemit kapitalist dhe mohon nevojën e luftës së klasave nga ana e proletariatit dhe marrjen e pushtetit me revolucion nën udhëheqjen e një partie politike të organizuar.