sinap

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SINAP m. bot.

  • Bimë barishtore njëvjeçare me kërcell të gjatë, me gjethe të mëdha trekëndëshe dhe me lule të verdha në majë në trajtë vilesh, që bën fara të vogla, të ndritshme, me shije të athët e djegëse; farat e kësaj bime që përdoren në mjekësi dhe për të përgatitur mustardën. Sinap i bardhë (i zi). Fletë (gjethe) sinapi. Llapa me sinap.
  • Shtohet (është) si fara e sinapit (e hithrës, e lirit) shih te FAR/Ë,~A.