simfonik

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SIMFONIK mb.

  • 1. Që ka të bëjë me simfoninë; që ka natyrën e simfonisë ose të muzikës klasike, të caktuar për t'u luajtur nga një orkestër e madhe me harqe, me vegla fryme dhe me goditje. Muzikë simfonike. Koncert simfonik. Valle simfonike. Poemë simfonike.
  • 2. Që ka përbërjen e nevojshme për të luajtur muzikë klasike e simfoni (për orkestrën). Orkestra simfonike e radiotelevizionit.