simfoni

Nga Wiktionary

SIMFONI f.

  • 1. muz. Vepër e madhe muzikore për orkestër, e përbërë prej katër pjesësh që quhen kohë. Simfonia e parë shqiptare. Koha e parë (e dytë) e simfonisë.
  • 2. fig. libr. Ndërthurje e rregullt dhe e këndshme e shumë tingujve, ngjyrave etj., që krijojnë një tërësi të harmonishme. Simfoni ngjyrash.