simbolizëm

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SIMBOLIZËM m. art.

  • 1. Drejtim antirealist e dekadent me frymë antidemokratike e individualiste në artin e në letërsinë e fundit të shekullit XIX dhe të fillimit të shekullit XX, që e shpallte simbolin si bazë të krijimtarisë artistike, duke i dhënë kuptim idealist e mistik. Simbolizmi frëng.
  • 2. shih SIMBOLIK/Ë,~A 1.