silikat

Nga Wiktionary

SILIKAT m.

  • 1. Emërtim i përgjithshëm i mineraleve shumë të përhapura në natyrë, që përmbajnë silic dhe që hyjnë në përbërjen e shumicës së shkëmbinjve.
  • 2. kryes. Lëndë ndërtimi dhe sende të tjera që përgatiten duke pasur në përbërjen e tyre këtë mineral. Industria e silikateve.
  • 3. si mb. ~, ~E. Që është përgatitur me këtë lloj minerali. Tulla silikate.