Jump to content

silic

Nga Wiktionary

SILIC m. kim.

  • Jometal që paraqitet si pluhur me ngjyrë hiri ose në trajtë kristalesh të forta, por të thërrmueshme dhe që është shumë i përhapur në tokë si përbërës kryesor i mineraleve dhe i shkëmbinjve. Kristale të silicit.