siderurgji

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SIDERURGJI f.

  • Degë e industrisë së rëndë që merret me shkrirjen e mineralit të hekurit, me derdhjen e gizës e të çelikut dhe me përpunimin e tyre të parë; metalurgji e zezë. Zhvillimi i shpejtë i siderurgjisë.