shurrë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SHURRË f.

  • Lëng i tejdukshëm, zakonisht si i verdhë e me një erë të veçantë, që mblidhet në fshikëzën e ujit te njeriu a te kafshët dhe del jashtë nëpërmjet një kanali të posaçëm, ujët e hollë. Shurrë bagëtish. I mbahej shurra. Bëri shurrën përmori.
  • I shpëtoi shurra thjeshtligj., përçm. u tremb shumë. Humbi si shurra e pulës thjeshtligj. u zhduk pa lënë gjurmë.