shpirtëror

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SHPIRTËROR mb.

  • Që ka të bëjë me botën e brendshme, që lidhet me anën psikike të njeriut, me botën e tij mendore, me shpirtin e tij. Bota (jeta) shpirtërore. Lidhje shpirtërore. Gjendja shpirtërore. Prehje shpirtërore. Zhvillimi shpirtëror. Të mirat shpirtërore.
  • At shpirtëror fet. prift që ndjek nga afër dhe drejton jetën shpirtërore e fetare të dikujt; prift, tek i cili rrëfehen rregullisht besimtarët (në vendet ku vepron feja e krishterë).