shishe

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SHISHE f.

  • Enë prej qelqi, zakonisht e gjatë dhe me grykë të ngushtë, që shërben për të mbajtur lëngje. Shishe e madhe (e vogël, e gjatë). Shishe litërshe. Shishe birre (pijesh, qumështi). Shishe boje. Gryka (tapa) e shishes. Pi me shishe.
  • E shtie (e fut) shejtanin (dreqin, djallin) në shishe shak. është shumë i zoti, i shkathët e dinak, bën edhe atë që duket e pamundur. Ilaç i vjetër në shishe të re keq. shih tek ILAÇ,~I.