Jump to content

shish

Nga Wiktionary

SHISH m.

  • 1. Hell i hollë zakonisht prej metali, që shërben për të shkuar në të copa mishi dhe për t'i pjekur mbi zjarr. Shkoj në shish (mishin). Heq nga shishi.
  • 2. Armë e ftohtë në trajtë të një thike me majë e me dy tehe; një lloj heshte. E theri me shish. I nguli shishin.