shiringë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SHIRINGË f. mjek.

  • Vegël e posaçme, që përbëhet nga një gyp prej xhami me një piston brenda dhe që përdoret për të shtënë në trup bar të lëngshëm, për të marrë gjak etj. nëpërmjet një gjilpëre. Shiringë e madhe (e vogël).