shiatik

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SHIATIK mb. anat.

  • 1. Nervi shiatik: nerv që del nga pjesa e përparme e legenit dhe shkon përgjatë ashtit të këmbës.
  • 2. si em. ~, ~U m. Nervi shiatik; mjek. sëmundje që prek këtë nerv e që shkakton një dhembje të hidhur. Vuan nga shiatiku. E ka zënë shiatiku.