sfurk

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SFURK m.

  • 1. Vegël bujqësore prej druri a prej hekuri, me dy deri katër dhëmbë të gjatë dhe me bisht druri, që përdoret për të mbledhur a për të ngritur barin, ferrat, plehun etj. Sfurk druri (hekuri). Sfurk me dy (tre, katër) dhëmbë. Ngarkojnë barin (plehun) me sfurk. E ngriti me sfurk. I nguli sfurkun. Një sfurk bar.
  • 2. zool. Akrep. E kafshoi sfurku.
  • 3. krahin. Pirun.