sfilit

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SFILIT kal.

  • 1. E mundoj keq dikë; i shkaktoj vuajtje të rënda e mundime dikujt, e torturoj. Fashistët e rrahën dhe e sfilitën. E sfiliti sëmundja. E sfilitnin mendime të rënda.
  • 2. fig. I shkaktoj dhembje të mëdha, e lëndoj rëndë. I sfiliste zemrën (shpirtin).