serum

Nga Wiktionary

SERUM m. biol. mjek.

  • Lëng me ngjyrë të verdhemët, që veçohet kur mpikset gjaku ose nga limfa dhe që përpunohet për ta përdorur si rrjet për parandalimin e disa sëmundjeve. Serumi i gjakut. Serum kundër tetanosit. Serume kundër helmeve. I bënë një serum.