sentimental

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SENTIMENTAL mb.

  • 1. Që preket shumë shpejt në ndjenjat, tepër i ndjeshëm. Njeri sentimental. Psherëtima sentimentale. Qëndrim sentimental. Është bërë sentimental.
  • 2. let. Që i kushtohet shumë botës së ndjenjave të njeriut, që e përshkruan njeriun dhe natyrën me shumë ndjenjë e zbukurime. Letërsia sentimentale. Roman sentimental. Ndikime sentimentale.
  • 3. Përd. em. sipas kuptimit 1 të mbiemrit. Sentimentalët mikroborgjezë. Qëndrim prej sentimentali.