senet

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SENET m. vjet.

  • Dëftesë me të cilën vërtetohej marrja e një huaje me kamatë ose shitja dhe blerja e një malli. Senet bakri dokument i sigurt. Jepnin (merrnin) senet. Bënin senet. I kaloi afati senetit.