semit

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SEMIT m.

  • 1. Pjesëtar i një grupi të gjerë popujsh të Lindjes së Afërme e të Afrikës Veriore, të cilët flasin gjuhë të afërta dhe që sot përfshin kryesisht arabët e izraelitët, ndërsa në lashtësi përfshinte edhe babilonasit, asirët, fenikasit etj.
  • 2. si mb. ~, E. Semitik. Gjuhë Semite. Fiset Semite.