semasiologji

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SEMASIOLOGJI f. gjuh.

  • Degë e gjuhësisë që studion kuptimin a përmbajtjen e njësive të gjuhës ose kuptimet leksikore të fjalëve e të shprehjeve dhe ndryshimet e tyre. Semasiologjia e përgjithshme. Studime në fushën e semasiologjisë.