semantikë

Nga Wiktionary
Shko tek: lundrim, kërko

SEMANTIKË f. gjuh.

  • 1. Semasiologji. Semantika e përgjithshme. Semantika historike.
  • 2. Përmbajtja kuptimore e njësive të gjuhës; kuptimi leksikor i fjalëve dhe i shprehjeve.