sekreton

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SEKRETON kal., fiziol.

  • Prodhon dhe nxjerr një lëndë të nevojshme për veprimtarinë jetësore të organizmit (për disa gjëndra); nxjerr një lëng që rrjedh jashtë (një ind ose organ). Sekreton pështymë (lëng).