sekretohet

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SEKRETOHET vetv. fiziol.

  • Prodhohet dhe del nga disa gjëndra një lëndë e posaçme, e nevojshme për veprimtarinë e organizmit; rrjedh. Sekretohet pështyma. Sekretohen lëngjet e stomakut.