sekrecion

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SEKRECION m. fiziol.

  • 1. Lëndë e nevojshme për veprimtarinë e organizmit, që prodhohet si lëng nga gjëndra të ndryshme dhe që derdhet në gjak, në cipën e një organi ose jashtë; lëng që rrjedh nga një ind ose nga një organ. Sekrecionet e stomakut. Sekrecione nga veshi.
  • 2. Sekretimi. Sekrecion i brendshëm (i jashtëm). Gjëndrat e sekrecionit.