sekondant

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SEKONDANT m.

  • 1. libr. Ai që vente si dëshmitar dhe ndërmjetës për njërin nga dy veta që bënin dyluftim. I dërgoi sekondantin kundërshtarit. Iu lut të ishte sekondanti i tij.
  • 2. sport. Ai që merr pjesë si ndihmës a si ndërmjetës i një boksieri, i një shahisti etj. në një garë sportive me rëndësi.