sedef

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SEDEF m.

  • Shtresë e brendshme, e fortë, e lëmuar dhe e ndritshme e disa llojeve të guaskave të detit, që përdoret për të bërë kopsa dhe për zbukurime. Rruaza sedefi. Kopsa prej sedefi. Me këllëf sedefi. Shkëlqim sedefi.