savanë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SAVANË f. kryes. gjeogr.

  • Treva fushore me bar të lartë dhe me pemë e shkurre të rralla, që shtrihet në të dy anët e ekuatorit dhe që ka një stinë, të thatë e një stinë me lagështi. Savanat afrikane. Savanat e Amerikës së Jugut. Bari i savanave. Kafshët e savanave.