sarkazëm

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SARKAZËM m.

  • 1. vet. nj. Ironi therëse dhe e hidhur, e shprehur me urrejtje a me përbuzje. Sarkazëm i hidhur (therës). Vjersha plot sarkazëm. Flet (shprehet) me sarkazëm.
  • 2. Fjalë ose shprehje, që thuhen me ironi therëse e të hidhur. I përgjigjet me sarkazma.