sapunëzim

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SAPUNËZIM m. kim.

  • 1. Veprimi sipas kuptimeve të foljeve SAPUNËZOJ, SAPUNËZOHET.
  • 2. Reaksion kimik, gjatë të cilit lëndët e yndyrshme shpërbëhen në glicerinë dhe në acide yndyrore.