sanxhak

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SANXHAK m. hist.

  • Njësi administrative në kohën e Perandorisë Osmane, me shtrirje tokësore të ndryshme sipas periudhave historike dhe me një sanxhakbej a me një mytesarif në krye. Sanxhaku i Dibrës (i Beratit).