sanitar

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SANITAR m.

  • Ai që u jep ndihmën e parë dhe u bën shërbimet e mjekimit të sëmurëve e të plagosurve në ushtri e në luftë. Sanitar kompanie (batalioni).

SANITAR mb.

  • 1. Që ka të bëjë në ruajtjen e shëndetit të popullsisë dhe të pastërtisë e të higjienës; shëndetësor. Kushtet sanitare. Qendra sanitare. Kulturë (edukatë) sanitare. Masa sanitare.
  • 2. Që ka të bëjë me shërbimin mjekësor në ushtri. Repartet sanitare.
  • Kordon sanitar shih te KORDON,~I.